Reparera bilen

Även om moderna bilar är högteknologiska finns det många mekaniska komponenter som utsätts för slitage under årens lopp.

Läs mer

Fyrhjulsinställning

Med rätt hjulinställning sparar du pengar.

Läs mer

Service

GARANTI SOM GÄLLER I HELA EUROPA.

Läs mer

Underhåll och kontroll av bilen

Hos oss får du alltid kvalitetsservice och reservdelar från AD till bra priser.

Oavsett om din bil drivs av bensin, diesel eller el. Om du är en smart bilägare vet du förstås att regelbunden bilservice förlänger din bils livslängd och ger dig ett mer problemfritt bilägande. En bra tumregel kan vara att kontrollera bilen inför vintern och sommaren eller innan du ger dig ut på semestervägarna. Vi kan också utföra anpassad bilservice efter servicebok eller elektroniskt intervall.

Rätten att välja bilreparationer

I och med den förordning från EU som trädde i kraft för ett par år sedan står det idag kunden fritt att välja vart man vill lämna in bilen.

Man är alltså inte låst till en auktoriserad märkesverkstad för att garantier och åtaganden skall gälla. Många biltillverkare har en tendens till att göra bilägarens lagstadgade reklamations- och garantirätt avhängig av att all bilservice och alla bilreparationer måste utföras av en auktoriserad bilverkstad. EU-kommissionen har avvisat denna praxis som otillbörlig kundbindning. Ingen annan än en auktoriserad bilverkstad kan tillexempel utföra reella garantifall, gratis kundservice eller återkallelser. Detta skall hållas åtskilt från tillfällen när det utförs normal bilservice, bilunderhålls- och bilreparationsarbeten under garantiperioden. EU-kommissionen klargör att konsumenten inte skall förlora sin garantirätt gentemot fordonstillverkaren, om en oberoende och fristående bilverkstad har utfört normal bilservice eller bilreparationsarbeten. Detta gäller för den normala garantin men även för biltillverkarens utvidgade och andra avtalade garantier.

Läs mer